Delir

Uite. Se facea ca ajunsesm in spatele curtii. Acolo unde era gardul de iedera. Acolo unde mi se spunea mereu sa nu ma duc, ca ma vor manca serpii sau varcolacii. Intotdeauna imi fusese frica sa ma apropii de gardul acela. Acum m-am apropiat. Se vedea ca o cascatura in gard. Ca si cum ceva trecuse pe acolo. Mi-am bagat mainile si am largit acel loc pana am putut sa ma strecor sa vad ce era pe partea cealalta. Era o alta lume. Asa cum nu vazusem, asa cum nu-mi imaginasem vreodata. Era alba dar avea scanteieri in zeci de culori. Se schimbau mereu. Era fabuloasa. Era mult mai jos aceasta “lume”. Sau eu eram foarte sus, trecuta pe jumatate prin iedera – jumatate in realitatea mea, juamatate deasupra acestei lumi ireale. Intre mine si albul acela hipnotizant era o parpastie. Uriasa. Intre mine si lumea aceea era acest vid care-mi promitea doar imposibilitatea ajungerii. Doar strivirea. Dar am sarit oricum.

Am ajuns intr-un coridor. Foarte ingust. Alergam aproape. Se tot inchideau in fata mea usi. Inguste dar masive, foarte inalte, cu clantele dispuse foarte sus. Trebuia sa ma salt pe varfuri sa ajung la ele; ca si cum eram un pitic. Mi-era frica. Si frig. Deschideam usa dupa usa doar ca sa vad o alta inchizandu-se in fata mea. Incercam disperata sa prind o cat de mica frantura a ceea ce era in spatele lor. Sa vad catre ce ma indrept. Stiam ca trebuie sa ajung la un capat. Odata. Sau nu stiam. Doar vroiam. Nu am considerat nicio secunda intoarcerea.

M-am trezit lungita transversal pe tocul unei usi de balcon deschise. Jumatate in camera, jumatate pe balcon. Era frig. Frig de iarna. Tremuram.

Reclame

7 comentarii

 1. hai, mai baga continuare la story, ca omori lumea de curiozitate…. mie imi e frica sa intru in camara… si la baie mi-e frica sa ma duc. pe intuneric.. noaptea. mereu iau cu mine satarul de sub pat…

 2. 🙂
  tie de ce ti-e frica? sau inventezi? daca nu inventezi, povesteste-mi. ma intereseaza.

 3. what? eu, sa inventez? how can u ask me sth like that? :p ce, nu ma stii cum sunt de sincere & honest? iti zic de woogy from za bathroom tomorrow. la prima ora. azi sunt tired/ wired. nu stii nicioadata sigur cand cu antipsihoticele astea…

 4. si da, ich spreche foreign languages. am jeden tag. denn ich bin poliglotisch…
  u 2? dime que si…

 5. pai, astept pana maine, cand o sa-ti treaca. wired sau weird? sau both? da, musai sa-mi povestesti cu boogie man!
  eu nu vorbesc atat de multe. ti-am mai explicat, oadata, demult, cate si care si ordinea preferintelor. iar germana inca!!!!!!!!!!! ma depaseste.

 6. intr-o lume inghetata ca planeta fara soare
  disperaraea e fortata si merge in doua picioare
  dar sa zicem ca apare un ghiocel de lumina
  pare-se ca suflul fin are putere divina!
  tot peisajul inghetat de un alb imaculat
  se transforma deodata intr-un verde orbitor…
  viata apare subit si decide alt decor!

 7. 🙂 a venit primavara??? cum este? povesteste-mi!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 • Blog Stats

  • 61.241 hits